Aktivni projekt | Ruralni promet

Autoput - VC Koridor – Republika Bosna i Hercegovina - LOT 5

Aktivni projekt | Ruralni promet

Autoput - VC Koridor – Republika Bosna i Hercegovina - LOT 3

Aktivni projekt | Ruralni promet

Autoput -  VC Koridor – Republika Bosna i Hercegovina – LOT 6

Aktivni projekt | Prometni objekt

VC Koridor – Republika Bosna i Hercegovina

Dubrovniku metro duljine 5,5 kilometara od Gruža do Viktorije

Srijeda, 30 Svibanj 2012 09:19

"Nakon radnog sastanka s predstavnicima zagrebačkog Građevinskog fakulteta i Promel projekta u četvrtak je u Gradskoj vijećnici dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima predstavio novinarima konačnu verziju Prometne studije grada Dubrovnika."

Opširnije

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr

 

'Dubrovački gospari' vozit će se metroom i uštedjeti 20 milijuna eura

Srijeda, 30 Svibanj 2012 09:21

"Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić s predstavnicima zagrebačkog Građevinskog fakulteta i Promel projekta predstavio je finalnu veziju Prometne studije Dubrovnika, a jedno od rješenja o kojem razmišljaju jest i nedavno spominjana gradnja podzemne željeznice na relaciji luka Gruž - Viktorija, piše Slobodna Dalmacija."

Opširnije

Izvor: http://www.business.hr/

 

Metro od 100 milijuna kuna za Dubrovnik

Srijeda, 30 Svibanj 2012 09:23

Metro od 100 milijuna kuna za Dubrovnik

Opširnije

Izvor: http://www.dubrovniktv.net

 

Dubrovački gradski oci žele izgraditi metro za 100 milijuna eura

Srijeda, 30 Svibanj 2012 09:24

"Čini se kako su dubrovački gradski oci ozbiljno “zagrizli” za ideju da Grad u skoroj budućnosti dobije vlastitu podzemnu željeznicu, odnosno metro…"

Opširnije

Izvor: http://www.poslovnipuls.com/

 

PROMETNO POVEZIVANJE DUBROVNIKA - OD TUNELA DO KRUŽNIH TOKOVA

Srijeda, 30 Svibanj 2012 09:26

"Dubrovnik je prometna oaza u sustavu države koja ljeti ima maksimalna prometna opterećenja na dvije ključne lokacije, u luci Gruž i u zračnoj luci Čilipi – kazao je nakon radnog sastanka o prometnoj studiji i planovima Vlade RH za prometno povezivanje Dubrovnika profesor Pološki s Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Uz Pološkog novinarima su se obratili i gradonačelnik Andro Vlahušić, njegov zamjenik Niko Šalja, Jelena Lončarić iz Upravnog odjela za urbanizam te Zlatko Vuković iz Promet projekta."

Opširnije

Izvor: http://www.dubrovacki.hr

 

Tunel u Dubrovniku do 2015.

Tunel u Dubrovniku do 2015.

Opširnije

Izvor: http://www.dubrovniktv.net

 

Predstavljeni zaključci istraživanja provedenog za prometnu studiju

Izrađivači prometne studije Grada Dubrovnika, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i tvrtka Promel projekt su danas predstavili zaključke zasnovane na istraživanju postojećeg stanja prometa u Dubrovniku i prethodno predviđenih rješenja te upoznali stručnu javnost s računalnom tehnologijom kojom će se, u sklopu izdrade studije ubuduće testirati sva nova prometna rješenja u Dubrovniku.

Opširnije

Izvor: http://www.dubrovacki.hr

 

Prometni koridori čistit će se - od kuća!

O problemu uklanjanja takvih građevina je, naime, govorio gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka s izrađivačima prometne studije i predstavnicima gradske uprave.

Dogovorili smo se da nećemo raditi kompromise kada su u pitanju imovinsko - pravni odnosi i objekti koji se nalaze u prostoru koji bi ometali normalno odvijanje prometa u Gradu Dubrovniku. Jedina objektivna okolnost koja se ne može ukloniti nije financijske razine nego spomeničke - istaknuo je Vlahušić dodajući kako će u prostoru ostajati samo ono što bude imalo spomeničku vrijednost.Svi objekti, osim spomenika uklanjat će se ukoliko se budu nalazili na planiranim prometnim koridorima, odnosno ukoliko budu onemogućavali rekonstrukciju određenih prometnih koridor.

Opširnije

Izvor: http://www.dulist.hr

 

Predstavljeni zaključci druge faze prometne studije

Neće više biti kompromisnih rješenja za imovinsko pravne probleme, ne postoje objekti koji se iz imovinsko pravnih razloga ne mogu ukloniti radi rješavanja prometa. Izuzetak su samo spomenici kulture. Najavio je to danas gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, nakon sastanka s  predstavnicima  izrađivača prometne studije Dubrovnika, Građevinskog fakulteta iz Zagreba i tvrtke Promel.

Opširnije

Izvor: http://www.dubrovnik.hr

 

BROŠURA

Brošura

KONTAKT

PROMEL PROJEKT d.o.o.

  • Budmanijeva 5, 10 000 Zagreb
  • Mail: promel@promel.hr
  • Tel: +385 1 60 60 900
  • Fax: + 385 1 60 60 901